Categorieën
Auto's

Wat zijn de kosten van het bijmaken van een autosleutel?

autosleutel bijmaken kosten

De meeste auto’s worden geleverd met twee sleutels. De reservesleutel heeft meestal geen afstandsbediening en is dan ook echt als reserve sleutel bedoeld voor wanneer je je normale sleutel kwijt bent of wanneer die stuk is. De sleutel die je dagelijks gebruikt heeft vaak wel een afstandsbediening, wat het openen en sluiten van de auto een stukje makkelijker maakt. Bij oudere auto’s hebben beide sleutels meestal geen afstandsbediening. Het kan fijn zijn om een extra sleutel te laten maken, wanneer je niet de enige bent die in de auto rijd. Wanneer je partner ook in de auto rijd is het fijn dat jullie beide je eigen sleutelbos hebben, zodat je altijd zeker weet dat je de autosleutel ter beschikking hebt. Ook wanneer je je sleutel kwijt bent geraakt of wanneer hij is stuk gegaan doe je er verstandig tijdig te kiezen voor autosleutel bijmaken.

Kosten autosleutel bijmaken

De autosleutel bijmaken kosten hangt af van een aantal factoren. Ten eerste is het belangrijk wat voor soort sleutel je hebt. Daarnaast speelt het merk van de sleutel ook nog een rol in de prijs. De sleutel van een oudere auto zal geen chip bevatten. Deze sleutels kunnen bijna altijd zonder problemen na gemaakt worden. Zo’n autosleutel bij laten maken zal niet zo duur zijn en is vaak binnen een kwartiertje gedaan. De prijs ligt meestal tussen de €10,- en €30,-. De prijs zal hoger uitvallen, wanneer je een autosleutel hebt met een chip hebt. Hierbij liggen de prijzen meestal tussen de €50,- en €100,-. Ook het maken van deze sleutels duurt vaak langer en kan wel een half uur duren.

Het bijmaken van een autosleutel

Het maken van een nieuwe autosleutel is voor een professional niet zo lastig en is vaak binnen no time gedaan. Met behulp van modern freesapparatuur wordt de sleutel gekopieerd en op een ‘lege’ sleutel uitgefreesd. Zo ontstaat er een exacte kopie van je huidige sleutel.

De reden dat de kosten hoger zijn bij een sleutel met chip is dat de chip eerst uitgelezen moet worden door een computer en vervolgens gekopieerd moet worden. Er zijn automerken die de codes in de sleutel zo goed beschermen dat sleutelmakers ze niet uit kunnen lezen. Dit zijn meestal nieuwe modellen sleutels.

Voor wie geregeld zijn autosleutel kwijt raakt kan het verstandig zijn om een speciale key tag aan je sleutel te hangen. Dit is een soort muntje ter grote van 50 cent die je aan je sleutel hangt. Via een app op je telefoon zie je zo snel waar de sleutel is.