Categorieën
Computers en Internet

Waarom zou je linkbuilding uitbesteden?

Wanneer je je met online zaken bezig houdt heb je ongetwijfeld wel eens gehoord over linkbuilding. Hoewel het heel belangrijk is dat je goede content op je website plaatst dat mensen willen lezen is het ook belangrijk dat je aan linkbuilding doet.

Wat is linkbuilding?

Kort samengevat is linkbuilding het opbouwen van een goed en uitgebreid netwerk aan links die naar jouw website doorverwijzen. Dit is zo belangrijk omdat Google links van externe websites ziet als een aanbeveling van jouw website. Wanneer dit veel gebeurt beschouwd Google je website als belangrijk en relevant. Je bent dus een autoriteit in je vakgebied. Dit resulteert erin dat jouw website en jouw artikelen hoger ranken in Google waardoor potentiële klanten jou sneller kunnen vinden.

Het is hierbij niet alleen belangrijk hoeveel websites er naar jouw website toe linken, maar de kwaliteit van die links tellen ook mee. Google houdt er ook rekening mee hoeveel autoriteit de websites hebben die naar jouw website toe linken. Daarnaast wordt er ook gekeken naar de inhoud van de pagina die naar jou toe linkt. Wanneer linkbuilding foutief wordt uitgevoerd kan dit voor strafpunten zorgen, waardoor je zelfs slechter gaat scoren in Google. En dit leidt ons direct naar het punt waarom je het moet uitbesteden.

Waarom linkbuilding uitbesteden?

Zoals we hierboven al gezegd hebben kan het foutief uitvoeren van linkbuilding leiden tot strafpunten in Google. Door in zee te gaan met een professioneel linkbuilding bedrijf kan je dit voorkomen. Deze bedrijven hebben een groot netwerk van betrouwbare contacten waar externe links geplaatst kunnen worden. Zo weet je zeker dat je alleen gelinkt wordt door kwalitatieve partijen die ook veel autoriteit hebben in Google.

Maar goed links krijgen is niet de enige reden om het uit te besteden. Linkbuilding uitbesteden bespaart je namelijk ook nog eens ontzettend veel tijd. Ten eerste zal je je anders moeten gaan inlezen over linkbuilding en vervolgens je vergaarde kennis up to date houden. Dan wordt het tijd om de juiste en betrouwbare websites te vinden en aanvragen in te dienen. Niet elke aanvraag zal geaccepteerd worden, waardoor je al veel tijd kwijt zal zijn aan één linkje. Dit is allemaal tijd die je liever spendeert aan je bedrijf en de voor jou leuke dingen van de website, zoals mensen voorzien van informatie over de laatste ontwikkelingen in jouw branche.

linkbuilding uitbesteden