Categorieën
Juridisch Relatie en Familie

Pro deo advocaat bij scheiding

Aan het kijken naar een pro deo advocaat om u te verdedigen tijdens de scheiding? Iedereen weet dat voor de meeste onder ons een scheiding een dure zaak is. Zeker door het vereiste van een advocaat in sommige situaties. En ondanks dat het erg fijn is als er iemand achter u staat om u te verdedigen kunnen we zeggen dat de expertise van een advocaat niet bepaald goedkoop is… Maar daarom kunt u erover na denken een pro deo advocaat in te schakelen. Deze advocaat kan u tijdens de scheiding prima helpen, maar bent u een stuk minder kwijt dan dat u zou zijn met een reguliere advocaat.

Pro deo advocaat bij scheiding

Een pro deo advocaat komt van pas tijdens echtscheidingen (en andere zaken) op het moment dat u juridische hulp nodig heeft of de scheiding wilt aanvragen. Het probleem is wel dat er redelijk veel mensen zijn die deze hulp helemaal niet kunnen permitteren. Ik ook zat een tijd geleden in hetzelfde schuitje. Door dat mijn inmiddels ex-vrouw en ik het vaak oneens waren en afspraken niet aangehouden werden kwamen we elkaar regelmatig in de rechtszaal tegen. Erg duur natuurlijk, want elke keer kwam er een advocaat aan te pas. Gelukkig kon ik een pro deo advocaat nemen. Deze advocaat hoefde ik maar voor een klein deel te betalen omdat de overheid de rest dekte.

Pro deo advocaat inschakelen

Pro deo advocaten worden dus gedeeltelijk voor u betaalt door de overheid. Maar u moet niet denken dat dit altijd mogelijk is, u moet wel in aanmerking komen. Of dit het geval is ligt volkomen aan uw eigen vermogen en -inkomen. Als u van de pro deo dienst gebruik wilt maken kunt u het beste even contact op nemen via de links in dit artikel. Niet alleen om alvast een afspraak te maken, maar ook om vast te stellen of u geholpen kunt worden tijdens uw scheiding.