Categorieën
Huis, Tuin en Keuken

Mijn wasmachine stinkt. Hoe krijg ik dat weg?

Je gooit de was in de wasmachine omdat deze vies is. Dan verwacht je natuurlijk dat de was er na afloop van het wasprogramma stralend schoon en lekker fris ruikend uit komt. Helaas is dat niet altijd het geval. In sommige gevallen kan de was namelijk gaan stinken. Hiervoor zijn verschillende redenen, en dus ook gelukkig een aantal oplossingen om makkelijk van uw stinkende was af te komen. Leest u mee? 

Wassen op een te lage temperatuur

Er is niks mis met wassen op een lage temperatuur, mits u eens in de zo veel tijd een 90 graden was draait. Het wassen op 30 of 40 graden zorgt voor de ideale temperatuur voor vetluis. Dit is een bacterie die zich ophoopt in uw wasmachine. Deze bacterie kan zorgen voor de vuile lucht die uit uw wasmachine komt. U kunt dit verhelpen door een was te draaien op 90 a 95 graden Celcius. Voorkom een stinkende wasmachine door eenmaal per maand op deze manier een lege was te draaien. Eventueel kunt u ook bleek of schoonmaak azijn toevoegen aan deze was.

Natte waslucht

Als uw wasmachine klaar is met het schoonmaken van uw wasgoed, is het belangrijk dat u de wasmachine open zet. Ook al doet u de was niet meteen in de droger, of hangt u het op.  Als u het deurtje van de wasmachine namelijk gesloten laat, ontstaat er een muffe lucht. Dit ruikt niet fris voor uw was. Maar ook niet voor de ruimte waarin uw wasmachine staat.

Wasmachine is vies

Als de bovenstaande problemen niet de oorzaak zijn van de vieze lucht van uw wasmachine, kan het ook zijn dat uw wasmachine gewoon vies is. Maakt u uw wasmachine dan gewoon goed schoon. Dit kan met bleek, schoonmaakmiddel of schoonmaak azijn. Als de lucht heel erg sterk is, kan het zijn dat u dit een paar keer moet doen.

Daarnaast kunt u te maken hebben met een kapot filterhuis. In dit geval kunt u het beste contact opnemen met een wasmachine monteur bij u in de buurt. In Zuid Holland raden wij een wasmachine reparatie Rotterdam aan. Zij zijn voordelig, werken snel en efficiënt en geven ook nog eens 12 maanden garantie op alle onderdelen.