Categorieën
Juridisch Reizen en Vakantie

Mediator bij scheiding

Een enorme beslissing die niet licht genomen is maar samen verder is geen optie voor jullie. De kogel is door de kerk: jullie gaan scheiden. En of het nu één van jullie is die wil scheiden of het is een gezamenlijke beslissing; er staat een bult werk op jullie te wachten. Het snelst, het slimst en het minst kostbaar is het wanneer jullie in dialoog de scheiding kunnen regelen. Dan is het verstandig om een mediator in de arm te nemen. Een mediator is bekend met alles wat nodig is om een scheiding goed te regelen. Zo hoeven jullie niet zelf het wiel uit te vinden en weet je zeker dat niets aan het toeval of lot wordt over gelaten.

Wat doet een mediator

Een mediator is opgeleid om mensen bij scheiding alle zaken in overleg te regelen. Een mediator is onafhankelijk en dus geen partij behalve een derde. Bij elk geschil in de scheidingsprocedure zal de mediator ervoor zorgen dat er voor beiden een aanvaardbare oplossing komt waarbij rekening wordt gehouden met gevoelens en situaties van jullie beide. Verder zal een mediator waken dat gemaakte afspraken juridisch juist zijn. Een mediator ondersteunt en begeleid. Het is daarom belangrijk dat jullie allebei vertrouwen in deze persoon kunnen hebben. Zoek daarom gerust een mediator uit die bij jullie past. Shoppen is in dit geval helemaal niet ongebruikelijk. Een mediator zorgt er uiteindelijk ook voor dat jullie zaken op de juiste geformuleerd worden in een echtscheidingsconvenant welke bij de rechter wordt aangeboden.

Een mediator zoeken

Een mediator bij scheiding is de meest logische keuze. Je krijgt begeleiding bij een van de meest emotionele gebeurtenissen in je leven. Je weet zeker dat de zaken objectief en goed geregeld worden. Heel belangrijk wanneer je een nieuw leven voor jezelf moet gaan opbouwen. Een mediator stuurt aan op goede communicatie tussen de (ex) partners. Wanneer er kinderen in het spel zijn is dat natuurlijk van groot belang. Sta je op het punt van scheiden? Zoek een mediator!