Categorieën
Gezondheid en Voeding

Een psycholoog zoeken

Zit je in de knoop? Lukt het maar niet om je probleem zelf op te lossen en gaat de spanning zijn tol eisen? Heb je regelmatig last van alles verlammende angst of paniek? Heb je last van faalangst of kamp je met minderwaardigheidsgevoelens? Ben je impulsief en brengt dat gedrag je in de problemen? Of misschien ga je gebukt onder onbegrijpelijke stemmingswisselingen? Er zijn onnoemelijk veel redenen waarom mensen uiteindelijk de hulp van iemand inroepen en gelukkig is het taboe om een psycholoog in te schakelen enorm geslonken in de afgelopen decennia. Langer dan noodzakelijk rondlopen met een emotioneel of psychisch probleem hoeft dus niet meer.

Wat kan je verwachten van een psycholoog

Een psycholoog kan tegenwoordig naast universitair geschoold ook iemand zijn die HBO-opgeleid is. Zorg ervoor dat je de juiste psycholoog inschakelt. Iemand die getraind en ervaren is in toegepaste psychologie. Soms is het nodig om testen en vragenlijsten te maken om een duidelijker beeld te krijgen van de problematiek. De conclusies hieruit kunnen het beginpunt van de gesprekken zijn. Een therapeut kan je helpen om in contactmomenten te werken aan datgene wat aandacht behoeft, maar altijd in goed overleg. Omdat in de therapie zeer persoonlijke zaken ter sprake komen is het van groot belang dat je je veilig voelt bij jouw psycholoog. Het is dus niet zo dat elke match een geschikte is. Schroom niet om op zoek te gaan naar de juiste persoon voor jou. Zelf het geslacht van de therapeut kan al van invloed zijn op de effecten van je therapie.

Wacht niet te lang maar neem contact op

Zoek je een psycholoog in de omgeving van Raalte? Neem dan eens vrijblijvend contact op met psycholoog Raalte. Psycholoog Raalte staat garant voor ruime ervaring en een open houding naar de cliënt toe. Jij bent altijd het uitgangspunt van de behandeling en uiteindelijk de regisseur van je eigen behandeling.