Categorieën
Auto's

Autosleutel kapot wat nu?

Je autosleutel heeft het zwaar te verduren. Het is namelijk een veel gebruikt dagelijks object. Waarschijnlijk ben je niet altijd even zuinig op je autosleutel. Zo valt hij weleens op de grond of wordt nat door de regen. In principe moet je autosleutel dit allemaal wel aankunnen, maar soms gaat je autosleutel toch kapot. Gelukkig is autosleutel reparatie in de meeste gevallen gewoon een optie.

Soorten schades

Autosleutels lopen meestal een van de veel voorkomende schades op die we hieronder zullen benoemen. Gelukkig kan je dit gewoon laten repareren bij een specialist. En in tussentijd kun je gewoon gebruik maken van je reservesleutel.

Kapotte drukknoppen

Wanneer de drukknoppen kapot zijn, dan is de de schakelaar waarschijnlijk kapot. Hierdoor zal de auto niet meer reageren als je op de knop drukt. Autosleutel reparatie is dan gelukkig gewoon mogelijk. Het schakelaartje kan namelijk gewoon vervangen worden door een specialist.

Werkt de schakelaar wel, maar zijn de knoppen zelf beschadigd? Dan kun je in plaats van een autosleutel reparatie ook kiezen voor een speciaal siliconen hoesje dat als nieuwe behuizing kan functioneren.

Auto wil niet meer starten, maar wel met de reservesleutel

Wanneer je auto niet wil starten met je gewone sleutel, maar wel met de reservesleutel dan is dit vaak de oorzaak hiervan vaak een defecte spoel. Het kan zijn dat deze los zit of beschadigd is waardoor de auto niet meer wil starten. Met een autosleutel reparatie kan de spoel gerepareerd of vervangen worden.

De autosleutel doet helemaal niets meer

Het kan ook zijn dat je je auto niet meer kunt openen en sluiten met de knoppen van de autosleutel en de auto wil ook niet meer starten, maar dit lukt wel met de reservesleutel. Dan moeten bovenstaande problemen gecontroleerd worden en wanneer nodig opgelost worden. Daarnaast kan er ook een probleem met een batterij contact zijn.

Beschadigde sleutel behuizing

Wanneer de behuizing van je autosleutel kapot is, dan doet de sleutel het vaak nog wel. Met een autosleutel reparatie kan de behuizing meestal gewoon vervangen worden. Hierbij wordt de elektronica en de sleutelbaard van je autosleutel gewoon overgezet. Er zijn echter modellen waarbij dit niet mogelijk is.

Waterschade

Als je je sleutel per ongeluk mee hebt gewassen in je broekzak, buiten hebt laten liggen in de regen of hebt laten vallen in een plas water dan is de waterschade meestal goed te repareren. Afhankelijk van de schade kan er met een autosleutel reparatie gemeten worden welke onderdelen niet meer functioneren. Zo kan er gekeken worden of de sleutel nog gerepareerd kan worden.